イカキムチ丼

晩御飯は
イカキムチ丼にしました。
時間ないときは手軽でいいね〜

Dinner was Ika-kimuchi Don.
It's easy to cook!




It’s  a bowl of steam rice with squid, Korean fermented pickle, okra, 
cheese and fermented soybeans. 

納豆、オクラ、チーズも入れて
胡麻油も垂らして美味しさアップ⤴

Drizzle some sesame oil makes taste better, too🙂


胡麻油の匂いで
お腹すいたのかな?ペロっ笑

I'm getting hungry😋



納豆とキムチの乳酸菌で
腸内環境良くなるかしらん😍

そういえば日経スタイルで記事を見つけたんだけど
植物性と動物性のどっちが腸に届きやすいか?

I read an article that
Which Lactic acid can reach the gut alive more?
 From Plant or Animal sources?

 正解は
植物性の乳酸菌なんだって。(キムチや漬物)

According to the research, it says it's lactic acid from plant. (fermented vegetables)  

lactic acid bacteria from plant sources grows under severe conditions comparing to that from animal sources. When making yogurt, it has to keep the temperature constant.  I eat both products to get the many nutrients for the bodies though:D


植物性の乳酸菌はより過酷な環境で育つそうです。

動物性乳酸菌は”おぼっちゃま”
植物性は 野生児

この表現おもしろい ≧(´▽`)≦


スーパーなどで売られているのは
生きた乳酸菌が少ないって書いてあった。
やはり手作りのものに多く含まれてるって。

どちらにしても私は気にせず食べるけどね笑
色々な栄養とるほうがいい。
りすぎじゃない?lって突っ込み入りそうだけど😂

詳しいこと読んでみたい方は日経スタイル読んでみてね~
Nikkei Style リンク



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